môj

Michal

michaelis

Bieloruský vodca Alexander Lukašenko nariadil uviesť všetky bezpečnostné zložky do stavu pohotovosti. Hodlá tiež nastoliť väčšiu disciplínu v spoločnosti. Podľa agentúry DPA tým pripravuje krajinu na vyhlásenie vojnového stavu.

„Ak je nutné uviesť nejakú vojenskú zložku do pohotovosti podľa vojnových noriem, potom to musíme urobiť,“ uviedol Lukašenko podľa agentúry Belta s tým, že situácia v regióne je „veľmi vážna“. Na Ukrajine sa podľa neho formujú jednotky, ktoré chcú zvrhnúť bieloruský režim a pripojiť krajinu k NATO. Lukašenko tiež povedal, že má byť urýchlene vytvorená bieloruská domobrana.

Šesťdesiatosemročný autoritársky vládca tiež odkázal, že bieloruské spoločnosti „chýba disciplína“. „Musíme zmobilizovať všetky vládne orgány, aby v krajine zaviedli disciplínu a poriadok,“ povedal Lukašenko na stretnutí so šéfom bieloruskej bezpečnostnej rady Aljaksandrom Valfovičom. (čtk)

 
ph
ph | 20.9.2022 19:13

Aky vojnovy stav? Vsak podla jeho najlepsieho kamosa nikde na okoli ziadna vojna nie je, len jeho vojakom kazia ukraincania dovolenku...


sarmantna teplaren
sarmantna teplaren | 20.9.2022 19:27

Len nech tie zlozky zmobilizuje, lahsie sa spravi prevrat


moses
moses | 20.9.2022 19:31

To je kus vyjebaneho hnusneho kokota. Dufam, ze mu to vlastni obcania konecne spocitaju. Snad sa to podari co najskor.


Michal
Michal | 20.9.2022 20:13

K Rusom sa večer prihovorí prezident Vladimir Putin. Jeho prejav by sa mal týkať dnešného oznámenia o „referendách“ o pripojení oblastí na východe Ukrajiny k Rusku.
Ak vvyhlásia Luhansk a Doneck za Rusko, ukrajinci budú de facto na území ruska, čo oprávni Putlera k mobilizácii. Poďla mňa je to koordinované s krokmi Lukašenka.


AP
AP | 20.9.2022 21:22

Mobilizácia im nebude nič platná, keď nemajú mobilizovaných čím vyzbrojiť. Po pripojení to bude podľa nich ruské územie a môžu hroziť, že ho budú brániť jadrovými zbraňami.


tmiro
tmiro | 20.9.2022 23:03

To uz je Krym, o ktorom tvrdia, ze je RuSSko a krym si ukrajinci zoberu od nich naspäť, takze je to vsetko aj tak jedno, mozu si vyhlasovat aj ze rusko je az po kyjev a ukrajinci su uz teraz ma ich uzemi, na faktickom stave sa tymi recami nic nezmeni, bud tie atomovky pouzije alebo nie, nevyhneme sa tomu. Ak ich chce pouzit tak ich aj tak pouzije aj ked uz ukrajinci nepostupia, ak nechce tak ich nepouzije ani ked pechota zacne cistit Belgorod od skladov a od zeleznicou prichadzajucich jednotiek chystajucich sa na Ukrajinu.


tmiro
tmiro | 20.9.2022 23:06

Z toho vychadza jedna v3c, mali by sme my tie atimovky pouzit (my zapad... No dobre my usa..) Bud ich on pouzije tak ci tak, al3bo ich nemoze pouzit, napr nema ich v dobrom stave, uvedomuje si ze by to bol koniec ruSSka atd..) musime ho predbehnúť a on na to bude reagovat tak ako by aj tak reagoval aj bez nasho utoku, teda my nemame co stratit, mozeme iba ziskat


Hovado
Hovado | 21.9.2022 09:24

atomovky maju odstrasujuci efekt. Bude sa nimi vyhrazat, zapad sa bude vyhrazat odvetou. A bude rovnovaha, toto Putlerovi vyhovuje lebo je to jedine v čom je so zapadom v rovnovahe (v armade alebo bohatstve je o triedu nižšie)


bezmenny
bezmenny | 21.9.2022 09:51

Ten Lukasenko ma nejake vlhke sny... ze niekto chce pripojit Bielorusko k NATO :DDD... Ako sorry, ale aby to aj tito magori pochopili, ak niekto nema na to byt v NHL, tak nikto ho tam nasilu nezobere, to ze si hraju svoju provincnu ligu, neznamena ze niekto ich berie do prvej, ked na to nemaju.


AP
AP | 21.9.2022 10:22

Tak nakoniec to bude čiastočná mobilizácia. Ako skonštatoval niekto v diskusii sme, znamená to "pôjdete bojovať a flinty si vezmete vlastné".
tmiro: Ako píše Hovado, jadrové zbrane sú na odstrašenie. Keď sa použijú a následne ich použije aj druhá strana, pričom obe ich majú v obrovským množstvách, pôjdeme všetci pod kytičky. Minimálne v Európe a v Rusku.


sarmantna teplaren
sarmantna teplaren | 21.9.2022 10:32

Za prve - bude trvat tyzdne, ak nie mesiace, kym sa ti novi odvedenci ukazu na fronte
Za druhe - uz dnes nemaju pomaly cim strielat, takze ti novi budu Ukrajincov bit asi capicami
Za tretie - toto sa uz tyka velkeho poctu rodin, takze uz to nie je specialna vojenska operacia ale vojna. Toto mu uz Rusi zrat nebudu.


sarmantna teplaren
sarmantna teplaren | 21.9.2022 10:34

aha, este za stvrte - uz teraz ich nemali ako poriadne obliect a nakrmit. A teraz ich chcu satit a krmit viac? a este ide aj zima. Asi si budu kurit tymi zapalnymi granatmi a fosforovymi bombami


AP
AP | 21.9.2022 10:43

Veď to presne hovorím, len stručnejšie. :)


tmiro
tmiro | 21.9.2022 11:26

Ved uz som cital z3 zmobikizuju a budu v pohotovosti tisice.. Takue ich bide drzat doma, asi na ochranu pred okupaciou ciny ci usa nie, ale tak mozno sa boji nejakych nepokojov alebo co a mysli si, ze sa mu hodi vyzbrojit par tisic mladikov....


AP
AP | 21.9.2022 11:39

No ešte bude otázka, ak vyzbroja nejakých nie veľmi spokojných obyvateľov, či sa to neobráti proti nemu?


macska
macska | 21.9.2022 18:43

Ak v Bielorusku nie je disciplína a poriadok, ako vládol doteraz? Zle.


 
Nie ste prihlásený, pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť!
( Prihlásenie | Registrácia )
 
 
SkryĹĄZatvorit reklamu
loader